článkue-mailaspoň(povinné)menoblízka každému temanapíšteviemzistenieštandard

Napíšte nám

Prihlásenie

Štandard


Slovko štandard asi každý z nás pozná, každý si pod slovkom štandard predstaví úplne niečo iné.

Ja Vás v dnešnom článku chcem trošku naučiť rozlíšiť štandard v gastronómii, aby ste si vedeli predstaviť čo mate hľadať. Táto tema je každému blízka, keďže verím že všetci čo čítate tento článok sa zaujímate aspoň kúskom svojho voľného času o gastronómiu. Ja si veľmi rád posedím pri dobrej káve, miešanom drinku,  dobrej whisky  a samozrejme nezabúdam na veľmi starý čínsky nápoj ako je čaj, ktorý sa v poslednej dobre dosť rozmáha a dostáva sa do pozornosti (myslím tým sypané čaje).

Neviem ako vy ale ja určite preferujem podniky ktoré ponúkajú určitý štandard.  Na zistenie  Vám stačí pár minút strávených v danom podniku.  Zatiaľ si rozoberieme  pár základných trikov čo si máme všimnúť. Keď vojdem do podniku,  predstavujem si že niekto z obsluhy  sami pozdraví a to stojím ešte len na prahu dverí, tým viem že si ma všimli a uvedomujú si že majú ďalšieho hosťa ( pozor nie zákazníka, pretože ak vstúpite do dobrého podniku ste ich hosť).  Úsmev za barom či u čašníka/čašníčky je samozrejmosť  to nemusím ani spomínať.

Druhá taká základná vec je,  ako náhle si sadnem a objednám si, mi prinesú pohár čistej vody. Takáto mala drobnosť Vám okamžite napovie že ste pre nich ctení hosť a oni Vás chcú rozmaznať.   Určite si všimnem ponuku alkoholu ktorú ponúkajú, ak tam vidím určité značky či už rumu alebo whisky či vodky, ktoré nie sú ponúkané v každej večierke tak podnik má bod.  Ak sedím za barom a objednám si či už drink alebo nejaký pohárik tak od barmana ak nie je veľmi zaneprázdnený privítam  ne jaký príbeh  o tom čo popíjam. Komunikatívnosť personálu je dôležitá ak sa mám vrátiť. Pri odchode musí byť samozrejmosť odzdravenie a zaželanie príjemného dňa.

Verím, že pomocou týchto pár tipov nájdete to čo hľadáte.standard, standard v podnikoch, standard v restauraciach, standard v gastronomii, standard v kaviarniach

Pridaj komentár